تامین مواد اولیه چوب پلاست

تامین مواد اولیه چوب پلاست
http://www.uplooder.net/img/image/12/edf53589be036fca98937d72df5198e4/Untitled-1.jpg

 

عرضه پودر چوب


قابل توجه تولید کنندگان چوب پلاست - صفحه نئوپان - و تولید کنندگان درب و سایر صنایع مرتبط

شرکت نیما چوب امادگی خود را جهت تامین پودر چوب صنعتی عاری از ناخالصی و با مش مشخص در تناژ بالا اعلام مینماید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نمونه با شماره زیر تماس یا از طریق آدرس ایمیل مکاتبه فرمایید.

 

شماره جهت هماهنگی: 09122642658 خانم سرلک

021-88865661

021-88865654

فکس:89770471-021

ایمیل:Malihe.sarlak@yahoo.com

http://www.uplooder.net/img/image/92/e43dee3d06c641c7c479d34ae95a34ef/139513-8540c.jpg

 

مقدمه :

نقش غیر قابل انکاری که چوب در بساری از صنایع دارد و نیاز وزافزون بشر به این ماده موجب بروز مشکلاتی در محیط زیست شده است . بشر برای به دست آوردن چوب مورد نیاز خود شروع به قطع درختان جنگل و در نتیجه نابودی این سرمایه طبیعی کرده است . از طرفی خواص چوب های طبیعی باید به روش های مختلفی بهبود یابد و درنتیجه بشر به فکر یافتن جایگزین برای این ماده افتاده است . نیاز به یافتن جایگزین مناسب موجب تولید چوب مصنوعی یا پلاستیک چوب شده است. این محصولات دارای ظاهری شبیه چوب هستند البته با داشتن خواص بسیار مطلوب تر فیزیکی , مکانیکی و بیولوژیکی , به طوریکه حتی جایگزین مناسبی برای MDF ها نیز محسوب می شوند .در ساخت این محصولات از ضایعات چوب , پسماندهای کشاورزی و مواد بازیافتی استفاده می شود یعنی استفاده از مواد اولیه ارزان و در دسترس  که خود سبب پایین آمدن قیمت محصول تولید شده می شود. این امر همراه با تنوع محصولات تولید شده از این ماده مصنوعی و داشتن خواصی مانند سبکی موجب شده که این ماده علاوه بر انواع چوب جایگزین مناسبی برای موادی همچون پلاستیک و فلز نیز باشد .

 
شرح مقاله:

یافتن محصول جایگزین برای چوب طبیعی در جهت حفظ محیط زیست و جلوگیری از مصرف چوب درختان و نابودی جنگل ها منجر به تولید محصولی به نام چوب پلاستیک یا چوب مصنوعی شده است . این محصول از دسته مواد ترکیبی ( چند سازه – کامپوزیت) است و با نام هایی نظیر چوب پلاستیک – چوب مصنوعی – چوب پلیمری و ...  شناخته می شود.تولید و استفاده این ماده بسیار مورد توجه قرار گرفته است . برتری این محصول نسبت به سایر محصولات علاوه بر خواص منحصر به فرد آن به خاطر استفاده از مواد بازیافتی به عنوان مواد اولیه مورد نیاز در ساخت این محصول است . از مواد اولیه ای که برای تهیه این محصول به کار میرود پلاستیک و کاغذ است که این مواد از محل زباله ها و ضایعات شهری تامین می شوند . بازیافت این مواد که حدود 45% زباله های خشک را تشکیل می دهند سبب می شود تا مشکلات زیست محیطی ناشی از این زباله ها کاهش یابد . پسماندهای کشاورزی و ضایعات چوب نیز محل دیگری برای تامین مواد اولیه مورد نیاز درتهیه این محصول می باشد . موادی نظیر کاه , کلش و شلتوک برنج , پوسته گردو و پسته و باگاس همچنین الیاف کتان و کنف در ساخت این چند سازه مورد استفاده قرار می گیرند.

استفاده از این مواد اولیه به دلیل ارزان بودن موجب می شود که قیمت تمام شده محصول نسبت به سایر محصولات چوب های ترکیبی از کاهش بیشتری برخوردار باشد که این امر همراه با رفع مشکلات زیست محیطی ناشی از انباشتگی زباله های پلاستیکی (به دلیل زیست تخریب ناپذیر بودن آنها) و سوزاندن پسماندها و ضایعات کشاورزی ( که منجر به تولید CO2 می شود ) سبب محبوبیت این محصول شده است .

همان طوری که گفته شد چوب پلاستیک ها از دسته مواد ترکیبی یا کامپوزیت  هستند استفاده از فناوری کامپوزیت در تهیه مواد مختلف برای دست یابی به ماده ای با خواص بهتر در ساخت بسیاری از محصولات به کار گرفته می شود . کامپوزیت ها از دو قسمت اصلی الیاف و ماتریس تشکیل شده اند .

نقش الیاف در این ترکیبات عبارت است از:


- سهم اصلی باربری در مواد مرکب را دارا هستند
 
- بالاترین حجم را در مواد مرکب پر میکنند .
 
ماتریس در کامپوزیت ها انتقال تنش بین الیاف
 
–حفاظت در برابر شرایط محیطی سخت  و سایش مکانیکی الیاف و بالاخره حفاظت
عرضی الیاف و جلوگیری از کمانش آن در فشارهای بالا را برعهده دارد.


در تهیه چوب های ترکیبی گاه اشباع سازی چوب با منومرها و سپس پلی مریزاسیون آن به روش حرارتی و اشعه گاما صورت می گیرد که محصول تولیدی چوب پلی مر نامیده می شود و دارای یکپارچگی و ظاهر چوب است که حفرات و روزنه های ریز آن توسط پلی مرها پوشانده می شوند.

روش دیگری که در ساخت چوب های ترکیبی به کار می رود و محصول حاصل از آن به عنوان چوب پلاستیک شناخته می شود , روشی است که در آن از ترکیب ترموپلاستیک ها با الیاف چوب و مواد لیگنوسلولزی به عنوان تقویت کننده و آرد چوب به عنوان پر کننده استفاده می شود .برای ساخت چوب پلاستیک ها ابتدا چوب و ضایعات کشاورزی آسیاب شده و به الیاف تبدیل می شوند و بعد از آماده سازی و خشک شدن به پلی مرهایی نظیر PP, PEو PVC افزوده می شوند. الیاف چوب به دلیل چگالی کم , عدم سایش ماشین آلات ,‌سختی بالا و بازیافت آسان و به دلیل ارزانی و در دسترس بودن الیاف گوناگون در ساخت کامپوزیت ها استفاده فراوانی دارند. افزودن الیاف چوب به ماتریس پلی مری سبب افزایش ویسکوزیته نسبت به ماده خام پلی مری شده که این امر موجب استحکام مذاب و بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی آن می شود و البته بسته به درصد الیاف به کار رفته در ساخت کامپوزیت این خواص و استحکام تغییر می کند.ساخت این محصول که برای نیل به اهدافی مانند کاهش قیمت , تهیه محصولات با استفاده از مواد زیست تخریب پذیر و بازیافتی و تولید محصولاتی با خواص ویژه انجام می گیرد به شدت مورد توجه صاحبان صنایع قرار گرفته است .

برای تولید چوب پلاستیک ها دو نوع فرایند تک مرحله ای و دو مرحله ای به کار گرفته می شود .

در فرایند تک مرحله ای فرایند کامپاندینگ(ترکیب مواد اولیه) و شکل دهی در یک مرحله و توسط یک اکسترودر دو پیچه صورت می گیرد . در حالی که در فرایند دو مرحله ای ابتدا طی فرایند کامپاندیگ , مواد اولیه مخلوط می شوند که توسط فرایندهای پیوسته (دائم) یا ناپیوسته (بچ) صورت می گیرد . محصول تولید شده نیز یا بلافاصله قالب گیری شده و یا به صورت گرانول برای شکل دهی بعدی در می آید.

فرایند اکستروژن, کلندرینگ , قالب گیری فشاری و قالب گیری تزریقی از مهم ترین فرایندهایی هستند که در روش دو مرحله ای استفاده می شوند.

در دهه اخیر ساخت چوب پلاستیک ها از ترکیب الیاف طبیعی به خصوص پلی مر پلی پروپیلن انجام می گیرد . مهم ترین روش تولید کامپوزیت چوب پلاستیک پلی پروپیلن – الیاف چوب ,‌استفاده از فرایندهای دو مرحله ای به خصوص فرایند اکستروژن است که در این روش وزن مخصوص بالاتر به دست می آید . از فرایند هایی نظیر قالب گیری زمانی و فشاری هنگامی استفاده می شود که محصول شکل پیچیده ای داشته باشد یا به فرایند پیوسته نیاز نباشد .

مزایای محصول :

امروزه مشکلات ناشی از انباشتگی زباله های زیست تخریب ناپذیر از بزرگترین دغدغه های بشر می باشد . بازیافت این زباله ها به منظور تامین مواد اولیه موردنیاز در صنایع مختلف از جمله روش هایی است که تا حد زیادی از جمله روش هایی است که تا حدزیادی از آلودگی حاصل از این مواد را کاهش می دهد . از طرفی ساخت محصولات بر پایه استفاده از مواد اولیه تخریب پذیر که پس از مصرف موجب افزایش آلودگی محیط زیست نشود در دستور کار بسیاری از صنایع قرار گرفته است و همچنین ساخت و تهیه محصولات با کیفیت و کارایی بالاترو ماندگاری بیشتر نیز همیشه مورد توجه بوده است .به همین خاطر فناوری کامپوزیت از بهترین راه کارها محسوب می شود.
همان طوری که گفته شدچوب پلاستیک ها از جمله کامپوزیت ها هستند که در تهیه آنها الیاف طبیعی که از ضایعات و پسماندهای کشاورزی هستند همراه با پلی مرهای بازیافتی مورد استفاده قرار می گیرند .

این امر منجر به کاهش آلودگی های زیست محیطی ناشی از انباشتگی زباله ها می شود . از طرفی محصولی تولید می شود که خواص مطلوب تری از اجزای تشکیل دهنده  ان یعنی چوب و پلاستیک دارد به طوریکه محصول تولیدی ظاهری شبیه چوب و و خواصی هم چون پلاستیک دارد .مقاومت مکانیکی محصول به دست آمده از پلاستیک بیشتر و و حدودا 5 برابر چوب است و نسبت به پلاستیک ها از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است .

از دیگر محصولاتی که امروزه به عنوان جایگزین چوب طبیعی کاربرد وسیعی پیدا کرده و ازمحصولات تولید شده با فناوری کامپوزیت هستند MDF می باشد . علی رغم کاربرد وسیعی که این محصولات درصنایع دارند مشخص گردیده که چوب پلاستیک ها نسبت به آنها نیز دارای برتری می باشد . چوب پلاستیک ها مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارند , کاملا ضد حشره و ضد باکتری هستند ,‌ مقامت حرارتی بالاتری دارند و دارای پایداری ابعادی بیشتری می باشند .

از دیگر عللی که سبب برتری این محصولات نسبت به MDF  ها شده است عدم استفاده از مواد سمی در ساخت آن است . یکی از موادی که در ساخت MDF به کار می رود رزین اوره فرمالدیید است . هنگامی که از MDF در ساخت کابینت ها و وسایل آشپزخانه استفاده می شود بعد از مدتی با باز کردن در کابینت ها چشم اشک می زند که این امر نشانگر آزاد شدن گاز سمی فرمالدیید است( که به همین خاطر استفاده از این محصولات در محیط هایی که تهویه مناسب ندارند توصیه نمی شود ) حال آن که استفاده از چوب پلاستیک ها چنین مشکلاتی را همراه ندارد و هیچ نوع ماده سمی و سرطان زایی تولید نمی کند .


در زیر برخی خواص مطلوب چوب پلاستیک نام برده می شود :


-مقاومت در برابر عوامل محیطی ,‌رطوبت و قارچ


-مقاومت در برابر حرارت های بالا


-مقاومت در برابر حشرات


-مقاومت در برابر خوردگی


-مقاومت در برابر نفوذ گازها


-مقاومت در برابر ضربه و خش


-سبکی و داشتن قابلیت حمل آسان


-داشتن پایداری ابعادی بالا ( حداقل تغییر شکل در برابر فشارهای بالا )


-داشتن قابلیت ابزارخواری و کاربری آسان


- داشتن عمر مفید طولانی و هزینه نگهداری پایین حتی در آب و هوای نامساعد


-قابلیت 100% بازیافت


-نداشتن و آزاد نکردن مواد سمی


-قیمت پایین


از دیگر خصوصیاتی که چوب های مصنوعی دارند استحکام بیشتر آنها از چوب های معمولی و عدم نیاز به رنگ آمیزی و عدم تاب برداشتن را می توان نام برد .همچنین هرچند که این محصولات دارای استحکامی به شدت فلزات نیستند ولی به دلیل قیمت بسیار پایین ترو همچنین سبکی بیشتر,در بعضی حوزه های مصرف بر فلزات ارجحیت دارند .

 

مهم ترین مصارف چوب پلاستیک ها در صنایع زیر می باشد :


-صنایع ساختمانی ( ساخت درو پنجره , کف پوش ,‌ پوشش سقف و .... )


-صنایع خودرو ( پوشش داخلی کانتینرها ,‌رودری خودرو و .... )


-صنایع مبلمان شهری ( نیمکت,‌ نرده , کف پوش و ... )


-صنایع دریایی ( ساخت اسکله های ساحلی و قطعات داخلی قایق و کشتی )


نتیجه گیری :


چوب پلاستیک ها کامپوزیت هایی هستند که از ترکیب آرد چوب و مواد پلی مری به وجود می آیند و از آن جایی که دارای خواصی مشابه چوب و پلاستیک و البته بهتر از این مواد دارند به راحتی جایگزین این مواد می باشند به طوریکه امروزه در صنایع مختلف نظیر خودرو سازی ساختمانی و دریایی کاربرد دارند .

آن چه این محصولات را نسبت به چوب های طبیعی MDF و پلاستیک ها متمایز می کند ,‌استفاده از مواد بازیافتی و ضایعات است که منجر به حفظ محیط زیست و کاهش مشکلات زیست محیطی ناشی از انباشتگی زباله می شود و محدود بودن منابع درختی برای تهیه چوب های طبیعی نیز ضرورت استفاده از این نوع محصولات را ایجاب می کند . از طرفی استفاده از این مواد
اولیه که ارزان و در دسترس هستند باعث کاهش قیمت تمام شده محصول و توجیه اقتصادی آن می شود . کامپوزیت بودن محصول نیز باعث می شود که این ماده نسبت به مواد اولیه سازنده آن یعنی چوب و پلاستیک از خواص مطلوب تری برخوردار باشد .

هر چند محصولات تولید شده دارا ی استحکامی به اندازه فلزات نیستند ولی سبکی و قیمت پایین آن موجب شده که در مواردی بتوانند حتی جایگزین فلزات باشند .

چوب پلاستیک ها نسبت به MDFها نیز که از محصولات ترکیبی هستند مناسب ترند . علت این است که به دلیل استفاده از اوره فرمالدیید در ساخت MDF گاز سمی و سرطان زای فرمالدیید آزاد می شود که چوب پلاستیک ها فاقد مواد سمی هستند.

منبع:نیما چوب



برچسب ها:
  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه

بالا